Arganolja - Argania Spinosa

Utvunnet från: Nöten
Ursprung: Marocko
Färg: Ljust gul till rikare djupare gul
Doft: Ofta mild och lite nötig doft, ibland ingen doft alls.

Konsistens: Lätt, tunn och snabbt upptagen av huden.


Vår kunskap och erfarenhet om oljan:

Vår Arganolja är en ekologisk halvfet olja, nötterna är plockade och skalade för hand. Man knäcker nöten, skalar av de yttersta lagren och kallpressar den innersta nöten till olja. Det ligger mycket arbete bakom detta hantverk och i Marocko anses argan vara supermat för huden med sina anti-inflammatoriska, antiage och helande egenskaper. Oljan har använts i århundraden i Marocko för att stärka, stödja och skydda hår, hud och naglar. Oljan är rik på vitamin E, andra antioxidanter och bra fettsyror, går snabbt in i huden. Oljan lämnar ingen fet hinna på huden, passar alla hudtyper då den återfuktar torr hud, hjälper att lösa problem som pormaskar, fet hud och vid acne.

Oljan utvinns idag till två områden; skönhet och mat. Hela nöten och dess skikt rostas lätt för smak och utvinns till matolja. Den kosmetiska oljan utvinns ur den innersta delen av nöten, rostas inte, kallpressas för att användas som hud och hårolja. Vår olja är utav kosmetisk kvalité.


@Botany for all

Buy this
  • från 88,00 kr
  • 2 Kvar